CroatianEnglish

Passiflora Caeruela

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Passiflora Caeruela Passiflora Caeruela

Passiflora caerulea - cvijet muke Isusove, narodni naziv "gospodinova kruna" dali su joj misionari koji su je pronašli u tropskoj južnoj Americi u 18. stoljeću. Smatrali su da čudan cvijet prikazuje raspelo. Pet peludnica predstavlja pet isusovih rana na križu, trodijelni tučak - tri čavla a cvjetište sam križ. Resasti vjenčić je kruna od trnja, a pet lapova i pet latica zajedno predstavljaju 10 apostola (osim Petra i Jude).
Postoji mnogo vrsta pasiflora. Passiflora caerulea je jedina koja se može uzgajati i u stanu. Cvjeta plavkasto ljubičasto. Najbolje je uzgajati Pasifloru u tegli, pa i ako je zakopana u zemlju, jer to ograničava rast korijenja i potiče obilnije cvjetanje.
Može lako narasti do 3 metra u visinu i oko 2 metra široko ako ima rešetku kao potporanj.

Ponuda:

50 sjemenki - 30 kn

100 sjemenki - 45 kn

Poštarina je besplatna, slanje sjemenki je odmah nakon uplate na moj bankovni račun. U slučaju narudžbe 75 kn ili više, dobijete poklon iz moje ponude sjemenki po svom izboru. Sve informacije i narudžbe mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili mob +385-(0)98-806-818.

 

Naruči

Pročitano 3828 puta
Više u ovoj kategoriji: Clematis viticella »